ONTSPANNINGSMASSAGE

Totale ontspanning

massage-venlo-stressless-2

massageolie met lavendel of ylang ylang

 ONTSPANNINGSMASSAGE 

 Ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen. 

 Een ontspanningsmassage zorgt ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. 

 Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je rug als op je buik en word er gebruik gemaakt van een natuurlijke massageolie. Eventueel kan er naar wens een persoonlijke massage olie samengesteld worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een massageolie met lavendel of ylang ylang. 

massage-venlo-stressless-3

Basalt stenen opgewarmd tot 45 graden Celsius 

HOTSTONE MASSAGE 

Hotstone massage is een volledige lichaamsmassage en zorgt voor ontspanning tot op het diepste niveau.

Er wordt gebruik gemaakt van basalt stenen opgewarmd tot 45 graden Celsius. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid waardoor de stenen goed warmte vasthouden.

De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in het lichaam. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel en is het extra effectief. Het verlicht spanning en geeft nadien veel energie.

De hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting. Het lichaam wordt in evenwicht gebracht en het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De hotstone massage is pure verwennerij.

Hoge bloeddruk, hartklachten, ontstekingen, koorts, huidinfectie of open wonden zijn contra indicaties. Het is belangrijk om eventuele klachten voor de massage met mij bespreekbaar te maken, dan kan ik daar tijdens de behandeling rekening mee houden.

massage-venlo-stressless-7

Ontdek de kracht van edelstenen

Aromatherapeutische Edelsteenmassage

Edelsteenmassage is een relatief nieuwe stroming binnen de massagetechnieken. In veel oude culturen was het duidelijk en vanzelf-sprekend om met edelstenen te werken. De kracht van edelstenen werd gebruikt om genezing, herstel of bescherming te vragen. Als je eenmaal edelstenen in je hand hebt gehouden en gevoeld wat ze met je kunnen doen, is het niet meer vreemd om te horen dat een steen leeft. Waarnemen is een eigenschap die het werken met edelstenen je leert. Edelstenen hebben een eeuwenlang groeiproces achter de rug en bevatten veel opgeslagen informatie. Door de edelsteenmassage te combineren met aromatherapie geeft dit een extra dimensie aan het werkzame effect.

Tijdens een aromatherapeutische edelsteen massage vindt er een energie uitwisseling plaats tussen de edelsteen, de etherische olie en de mens. Deze massage werkt diep door op fysiek, psychisch, energetisch en spiritueel niveau. Lichaam, geest en ziel worden in harmonie gebracht. De klant mag zelf de steen of stenen uitzoeken die op ‘t moment ‘t meeste aanspreken. Vaak sta je versteld dat dat juist stenen zijn die je op dat moment nodig hebt. Er wordt gewerkt met speciale massage stenen, mooie gladde ovale stenen en massage griffels.

De etherische oliën worden ook per persoon afgestemd en er word een massage olie van gemaakt terwijl je al lekker plaats mag nemen op de tafel. Wanneer er na de massage nog olie over is krijg je deze in een flesje mee naar huis. De massage, de werking van de stenen EN de werking van de etherische oliën kan nog een aantal dagen doorwerken. Een zeer diep ontspannende massage die je weer veel energie en nieuwe inzichten oplevert.

Tijdens deze massage voer ik naar wens ook een chakra balancing massage uit op de rugzijde.

massage-venlo-stressless-5

Het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren.

HOLISTIC PULSING 

Holistic Pulsing is een op zichzelf staande behandelmethode en een waardevolle aanvulling bij massages en andere therapievormen. Het is een zachte behandelwijze met een grote dieptewerking, waarbij je gekleed op een behandeltafel ligt.

Het lichaam wordt door de verschillende manieren van pulsen in beweging gebracht. Als we ervan uitgaan dat ons lichaam voor ongeveer 75% uit vloeistof (water) bestaat dan komt deze vloeistof door de constant wiegende, ritmische bewegingen in het hele lichaam tot op celniveau in beweging. Het geeft, mede door de zachte benadering de mogelijkheid tot overgave. De ‘noodzaak’ om weerstand te bieden wordt steeds kleiner en spanningen op een dieper niveau kunnen vrijkomen en worden losgelaten op een zachte manier. Het pulsen maakt dat de doorstroming weer optimaal wordt en het ertoe leidt dat de afvalstoffen in de lichaamscellen worden afgegeven aan de bloedstroom om via de nieren en de blaas te worden uitgescheiden. Holistic Pulsing wordt gezien als een methode om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

 Holistic Pulsing werkt o.a. ondersteunend bij: 

– stress en spanningen 

 burn-out: om opnieuw contact te maken met je persoonlijke grenzen en mogelijkheden 

 depressies 

 spierspanningen en stagnaties in het lichaam 

 emotionele trauma’s 

 angsten 

 mensen die teveel in hun hoofd en te weinig in hun lijf zitten 

 fysieke pijnen 

 obstipatie 

  oedeem 

massage-venlo-stressless-6

Het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren.

 Raindrop Technique Massage 

 De Raindrop Technique is een behandelingsmethode die een zeer krachtige werking heeft maar ook zeer zacht van behandeling is. Deze is het beste te omschrijven als een aangename, weldadige en rustgevende belevenis! Het combineert de toepassing van meest zuivere etherische oliën van Young Living, aromatherapie, Vita Flex technieken, massage op de voeten en langs de ruggenwervel kolom. 

De voeten en ruggenwervel reageren heel goed op de zenuwstimulatie en werking van de olie. Het is gezondheid – en welzijn bevorderend. 

 De oliën werken op het fysieke, mentale, spirituele en emotionele lichaam om balans te bereiken terwijl het tegelijkertijd ontspannend werkt. Door het vrijkomen van de geuren van de oliën die je ruikt kan er ook al veel gebeuren, er kunnen emoties vrijkomen. 

De massage techniek is in Nederland relatief onbekend, maar in landen als Oostenrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en de Verenigde Staten is dit al jaren een ervaring voor veel mensen ongeacht leeftijd en behoefte. 

Het is een uitkomst voor cliënten met rugklachten aan wie normaal gesproken geen massage (of manipulatie techniek) gegeven mag worden! 

Iedereen zal de Raindrop Technique anders ervaren, afhankelijk van zijn of haar lichaam. Ontvangers kunnen vermoeidheid ervaren die al langer aanwezig is maar nu aan toegegeven kan worden, meer energie, emotionele release, of andere effecten op korte termijn. 

De techniek is ontwikkeld door D. Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils en geïnspireerd op de helende ervaringen van de Lakota indianen. 

 De behandeling heeft positief effect op:

– pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose) verlicht stijfheid, vermindert rugpijn 

– reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie 

– het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie 

– het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding 

– het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures 

– het creëren van balans voor lichaam en geest. 

– het vermindert angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen 

– het verlichtten van ongemakken dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom. 

– het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers

 De behandeling brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Nadat de oliën op het lichaam zijn gedruppeld pas ik o.a 

vitaflex technieken toe die de voordelen van de essentiële oliën versterken. Door deze massage techniek worden de reflexpunten gemasseerd waardoor er een krachtige impuls door het lichaam stroomt langs de zenuwbanen. 

Tussen de verschillende oliën in wordt met speciale vederlichte zachte energetische strijkbewegingen van de vingertoppen gewerkt, afgewisseld met diverse massage technieken. Uw lichaam krijgt zo de gelegenheid afvalstoffen af te voeren en de balans weer te herstellen. 

De behandeling heeft een lang werkend ontspannend effect. Na de massage krijgt de rug een heerlijk warmte kompres dat 5 tot 10 minuten op het lichaam zal blijven liggen voor een optimaal diepgaande werking van de essentiële oliën. 

massage-venlo-stressless-7

De huid ziet er fris en stralend uit 

Hoofd-nek-rug en schoudermassage 

 De hoofd-nek-rug en schouder massage is een verkorte massage vorm van acupressuur die enkel gericht is op de meridianen die door hoofd nek rug en schouders lopen, deze bevordert de bloedstroom en zorgt voor ophef van blokkades, een goede doorstroming van de meridianen en een snellere afvoer van afvalstoffen. 

Meridianen zijn een soort kanalen waardoor energie door ons lichaam stroomt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan. Tijdens deze massage worden acupunten en meridianen geactiveerd en kan de massage ook een energetisch gevolg hebben in ons lichaam. Het is een stevige massage die bovendien zeer ontspannend werkt. 

MASSAGE PRIJLSLIJST