Young Living Essential oils

 Elke olie heeft zijn unieke aroma

 Etherische olie is een aromatische of geurende olie

Young Living Essential oils 

 Etherische olie is een aromatische of geurende olie die gewonnen wordt uit planten. Dit gebeurt door middel van een verfijnd proces (o. a. door destillatie) om de essentie of de levenskracht die van nature aanwezig is van de plant te onttrekken. Dit is de reden dat etherische olie ook wel essentiële olie wordt genoemd. Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing. 

 Etherische oliën hebben andere eigenschappen dan plantaardige oliën. Plantaardige oliën zoals amandelolie, olijfolie en kokosolie worden verkregen uit het vettere deel van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Hoewel etherische oliën “olie” worden genoemd, bevatten deze geen vet. Etherische oliën komen in verschillende delen van de plant voor : bladeren, bloemen, bloesem, vruchten, zaden, wortels, schillen, naalden, schors, en harsen. 

 Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van beide soorten oliën. Plantaardige oliën worden gebruikt als draagolie voor de etherische oliën. Etherische oliën van therapeutische kwaliteit zijn zeer krachtig en sommige oliën kunnen in pure vorm de huid en slijmvliezen irriteren. 

 Young Living Essential Oils heeft inmiddels al meer dan 20 jaar het kwaliteitsniveau voor puurheid en potentie van essentiële oliën bepaald en heeft als enige essentiële oliën leverancier ter wereld haar eigen boerderijen. Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de groei of ongedierte/schimmelbestrijding van de planten en de zaden zijn niet genetisch gemanipuleerd. Enkel de olie uit de eerste destillatie wordt gebruikt waardoor alleen de meest waardevolle grondstoffen gebruikt worden. Met dit unieke proces overtreft Young Living de kwaliteitsnormen van de branche om ervoor te zorgen dat elke druppel essentiële olie het optimale niveau qua heilzaamheid behaald. 

 Young Living besteedt, als het gaat om de ontwikkeling van hun producten, dus geen enkel proces uit zodat zij de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën in het productieproces kunnen controleren en waarborgen – van begin tot einde. Dit wordt het unieke Seed to Seal® proces genoemd. 

ACCESS BARS